• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
0

کمبود دارو در کشور وجود دارد

  • کد خبر : 12119
  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
کمبود دارو در کشور وجود دارد
زمزمه‌های حذف ارز ترجیحی برای دارو از ماه‌ها قبل در محافل مختلف شنیده می‌شود، شواهد و بررسی‌ها حاکی از این موضوع است که قیمت برخی اقلام دارویی به ویژه داروهای خارجی در سال جدید با افزایش روبرو شده است و همچنین برخی از داروها در داروخانه‌ها نایاب شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، دارو یکی از کالاهای مصرفی ضروری در کشور محسوب می‌شود که نوسان قیمت و کمبود آن می‌تواند بیماران را با چالش‌های جدی مواجه کند و حتی امکان دارد جان این بیماران به خطر بیوفتند، بنابراین حذف یارانه دارو بدون در نظر گرفتن شرایط برای جبران این افزایش قیمت توسط سازمان‌های بیمه‌گر می‌تواند مشکلات متعددی را برای شهروندان ایجاد کند.

اگر گذرتان به داروخانه‌های سطح شهر در ماه‌های اخیر افتاده باشد، زمانی‌که قیمت داروهای تجویز شده توسط پزشک، از سوی تکنسین داروخانه به بیمار و یا همراه او گفته می‌شود، شاهد تعجب افراد از قیمت بیان شده هستیم که در برخی مواقع واکنش‌های متفاوتی را نیز به‌همراه دارد، گاهی افرادی که از تمکن مالی برخوردار نیستند از متصدی داروخانه می‌خواهند تا تعدادی از داروها را از لیست نسخه آن‌ها خارج کند یا نمونه مشابه داخلی آن که قیمت کمتری را دارد به آن‌ها پیشنهاد دهد.

کمبود اقلام دارویی نیز یکی از مشکلاتی است که امروز بیماران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، این کمبودها از اقلام پزشکی و دارویی پرمصرف مانند انسولین و سرنگ آن تا داروهای بیماران صعب‌العلاج را شامل می‌شود، قطعا تبعات افزایش گرانی اقلام دارویی بسیار بالا است و دولت باید در اسرع وقت چاره‌ای برای این مسئله بیاندیشد.

افزایش چند برابری قیمت دارو

مرادی یکی از بیماران مراجعه‌کننده به یکی از داروخانه‌های شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: قیمت اقلام دارویی نسبت به سال گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است و همچنین برای تهیه دارو باید به چند داروخانه مراجعه کنیم تا بتوانیم داروی مورد نظر را تهیه کنیم.

وی عنوان کرد: یک بسته قرص آستنترا از ۴۰ هزار تومان به ۲۷۰ هزار تومان رسیده است، هزینه خرید دارو بسیار افزایش پیدا کرده و گاهی از توان افراد خارج است، بسیاری از شرکت‌های بیمه نیز، داروهای خارجی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.

انصراف بیماران از خرید برخی اقلام دارویی به‌علت قیمت بالا

خانم نادری نیز یکی از افراد مراجعه‌کننده به داروخانه می‌گوید: هر زمان که برای خرید اقلام دارویی به داروخانه مراجعه می‌کنم با قیمت جدیدی مواجه می‌شوم، قیمت یک بسته آرام‌بخش ساده در یکسال اخیر به بیش از چند برابر افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: گاهی برخی داروها در لیست شرکت‌های بیمه قرار ندارد و باید این داروها را با قیمت آزاد تهیه کنیم، گاهی به‌علت قیمت بالای دارو برخی از افرادی که به داروخانه مراجعه می‌کنند از خرید دارو پشیمان می‌شوند.

علل افزایش قیمت دارو و کمیاب شدن برخی داروها بررسی شود

غلامعلی حیدری- استاندار چهارمحال و بختیاری در حاشیه ستاد ملی کرونا که در تاریخ ۲۰ فروردین‌ماه به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: گزارشاتی مبنی بر افزایش قیمت دارو ارائه شده است و  باید علل افزایش قیمت دارو و کمیاب شدن برخی داروها در داروخانه‌های دولتی در چهارمحال و بختیاری بررسی شود.

محمد شاهقلی- رئیس انجمن داروسازان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در برخی اقلام دارویی شاهد افزایش قیمت دارو بودیم، اظهار کرد: این افزایش دارو بیش‌تر مربوط به داروهای خارجی است، اما در داروهای تولید داخل نیز با افزایش قیمت مواجه هستیم.

وی افزود: ارز مورد نیاز برای واردات دارو باید از طریق بانک مرکزی اختصاص پیدا کند، اما گاهی شاهدیم که بانک مرکزی به تعهدات خود در تخصیص ارز عمل نمی‌کند و دارو با ارز نیمایی وارد می‌شود و همین مسئله موجب افزایش قیمت دارو و مواد اولیه مورد نیاز در تهیه دارو می‌شود.

شاهقلی با بیان اینکه ارز دولتی به برخی مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه و بسته‌بندی دارو تعلق نمی‌گیرد، عنوان کرد: به‌همین دلیل باید این مواد با ارز نیمایی وارد شود و نوسان قیمت ارز نیز در قیمت دارو تاثیر دارد.

کمبود دارو در کشور وجود دارد

رئیس انجمن داروسازان چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه شرکت‌های بیمه داروهای خارجی و برخی اقلام دارویی گران‌قیمت را تحت پوشش قرار نمی‌دهند، گفت: همین مسئله موجب می‌شود تا بیماران از خرید دارو منصرف شوند، گاهی شرکت‌های بیمه به روش‌های مختلف از تعهدات خود در قبال حمایت بیمه‌ای از بیماران شانه خالی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: عمده داروهای مصرفی در کشور، تولید داخل هستند که برای تهیه مواد اولیه این داروها، ارز یارانه‌ای اختصاص پیدا نمی‌کند، اما معمولا شاهد افزایش ناگهانی قیمت در تمامی اقلام دارویی بودیم.

شاهقلی با بیان اینکه کمبود دارو در کشور وجود دارد، یادآور شد: این کمبود به دلایل مختلف از جمله کاهش تولید و واردات ایجاد می‌شود.

 رئیس انجمن داروسازان چهارمحال و بختیاری گفت: در مقاطع مختلف، برخی داروها با کمبود مواجه می‌شوند که برای جبران، یک نوع دیگر جایگزین می‌شود، متاسفانه همواره شاهد کمبود اقلام دارویی به بهانه‌های مختلف هستیم.

وی بیان کرد: منطقی‌ترین راه برای کاهش هزینه‌های ‌درمانی بیماران در بخش دارو، تقویت بنیه مالی سازمان‌های بیمه‌گر است، این اعتبار می‌تواند از محل یارانه‌های ریالی تخصیص یافته به ارز ۴۲۰۰ تامین شود، اما باید نظارت بر بر سازمان‌های بیمه‌گر افزایش پیدا کند تا بودجه آن‌ها در پروژه‌های دیگر هزینه نشود.

داروخانه‌ها نمی‌توانند بدون اخذ مجوز قیمت دارو را افزایش دهند

رضا محمدی- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اشاره به اینکه در برخی اقلام دارویی با کمبود مواجه هستیم، اظهار کرد: این کمبود شامل ۴۰ قلم داروی بوده که عمدتا خارجی هستند.

وی با بیان اینکه قیمت دارو توسط کمیسیون قیمت‌گذاری وزارت بهداشت و درمان مشخص می‌شود، عنوان کرد: قیمت دارو طبق روال تا حدودی افزایش داشت، در خصوص حذف ارز ترجیهی برای دارو، اطلاع دقیقی ندارم.

محمدی تاکید کرد: داروخانه‌ها نمی‌توانند بدون اخذ مجوز قیمت دارو را افزایش دهند و هرگونه افزایش طبق مجوز وزارت بهداشت و درمان صورت می‌گیرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان گفت: امسال به‌غیر از چند قلم دارو، در تامین سایر داروها با مشکل چندانی مواجه نبودیم.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=12119
  • منبع : ایسنا

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.