• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
0

نرم‌ افزار کمک‌ تشخیصی بیماران حوزه روان ساخته شد

  • کد خبر : 8533
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۴
نرم‌ افزار کمک‌ تشخیصی بیماران حوزه روان ساخته شد
نرم‌افزار کمک‌تشخیصی برای بیماران حوزه روان که با فرآیندهای پیشرفته، به ابعاد کمتر پرداخته‌شده درمان سنتی این بیماری‌ها ورود می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایـن دستاورد شـامل برنامـه‌ای جامـع در حـوزه تشـخیص و درمـان بیماری‌هـای مرتبـط بـا روان اسـت کـه براسـاس ارزیابـی تصویربـرداری از سیسـتم مغـز و اعصـاب بـه کمـک تصاویـر ام‌آر‌آی، پروتـکل درمانـی دقیــق و متناســب بــا هــر فــرد ارائــه داده و بــه‌عنــوان ابــزار کمــک تشــخیصی عمل می‌کند.

کارایی در ۶ حوزه بیماری

این نرم‌افزار در ۶ حوزه بیماری‌ شامل افسردگی شدید، اضطراب حاد، اختلال دوقطبی، بیش‌فعالی، وسواس و اسکیزوفرنی به ارائه تشخیص می‌پردازد.

طبق گفته محمدرضا ناظم‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مجموعـه داده‌ای از بیمـاران مختلـف مبتـلا بـه اختـلالات ایــن حــوزه جمــع‌آوری می‌شــود کــه ایــن داده‌هــا شــامل تصاویــر ســاختاری، عملکــردی، ارتباطــات ســاختاری و عملکــردی اســت.

پیشنهاد پروتکل درمانی مناسب

ایــن تصاویــر بــه کمــک ام‌آر‌آی ثبــت شــده و پــس از ارزیابــی، نواحــی آسـیب‌دیده در هـر بیمـار تعییـن می‌شـود. سـپس براسـاس ویژگی‌هـای فـردی هـر بیمـار ماننـد نـوع بیمـاری، ناحیـه آسـیب‌دیـده در مغـز و حتـی شـکل سـر، پروتـکل درمانـی مناسـب بـرای او پیشـنهاد شــده و تحــت درمــان قــرار می‌گیــرد.

مکمل شیوه‌های درمان‌های سنتی

اهمیت این نرم‌افزار زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم در حوزه سلامت روان، تمامی شیوه‌ها، سنتی و تشخیص‌ها بر اساس مصاحبه حضوری و ویزیت توسط روانشناس صورت می‌گیرد درحالی‌که با این شیوه، ام‌آر‌آی، تصاویر و اطلاعات دقیق‌تری به پزشک داده و زمینه‎ های درمان بیماری که با کیفیت بالا و پروتکل‌های پیشرفته همراه است، روند علمی‌تر و سریع‌تری پیدا می‌کند.

از کاربردهــا و قابلیت‌هــای این نرم‌افزار می‌توان به خدمات تشخیصی، تشخیص افتراقی بین بیماری‌ها و ارائه درمان موثرتر اشاره کرد.

در زمره معدود کشورهای دارای این فناوری

شکل توسعه‌یافته این نرم‌افزار به این ترتیب است که از هر حوزه، از ۵ بیمار، تصویربرداری قبل و بعد از درمان صورت می‌گیرد تا علاوه بر مشاهده اثرات درمان، آن را با مدل‌هایی که مختص بیماران ایرانی این حوزه است تطبیق داده شود که این امکان در ماه‌های ابتدایی سال آینده به نسخه کنونی این نرم‌افزار اضافه می‌شود.

با افزده شدن این امکان، ایران در زمره معدود کشورهایی قرار می‌گیرد که از این فناوری برخوردار است.

به‌کارگیـری هوش مصنوعـی در تشـخیص و درمـان بیماری‌هـای حـوزه روان، از مصادیـق فناوری‌هـای همگرا اسـت. نرم‌افزار سایکورادیولوژی با حمایت‌های مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا به مرحله تولید رسیده و هم‌اکنون فرآیند توسعه آن در حال انجام است.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=8533

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.