• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024
0
در یک مطالعه علمی مشخص شد؛

نقش پروبیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های ناشی از چاقی و دیابت

  • کد خبر : 25456
  • ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۳
نقش پروبیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های ناشی از چاقی و دیابت
رئیس مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نتایح یک پژوهش نشان می‌دهد تعدیل میکروبیوتای روده از طریق پروبیوتیک‌ها می‌تواند، نقش موثری در بهبود بیماری‌های ناشی از چاقی و دیابت داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری آنا، سارا مینائیان اظهار کرد: تحقیقات جدیدی که در دنیا انجام گرفته نشان می‌دهد، باکتری‌های موجود در روده افراد مختلف با تولید متابولیت‌های ثانویه می‌توانند در ایجاد بیماری یا سلامت افراد تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه دیابت از جمله بیماری‌های غیرواگیرداری است که در سال‌های اخیر به یکی از بزرگترین مشکلات سیستم سلامت در دنیا بدل شده، افزود: پروبیوتیک‌هایی مانند گونه‌های لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم اثرات مفیدی بر ترکیب و عملکرد میکروبیوتای روده، التهاب و حساسیت به انسولین دارند.

این دانش آموخته میکروبیولوژی ادامه داد: بنابراین تعدیل میکروبیوتای روده از طریق پروبیوتیک‌ها یا سایر مداخلات ممکن است یک استراتژی امیدوارکننده برای بهبود بیماری‌های متابولیکی در بیماران مبتلا به چاقی و دیابت باشد.

وی گفت: در پژوهشی که به تازگی انجام شده، میزان شیوع لاکتوباسیلوس‌ها در میکروبیوتای روده بیماران مبتلا به چاقی و دیابتی در مقایسه با افراد سالم بررسی شد؛ در این مطاله به دنبال پاسخ این سوال بودیم که آیا شیوع این باکتری‌ها با پیامد‌های سلامت متابولیک در این جمعیت مرتبط است یا خیر؟

مینائیان با بیان اینکه چاقی و دیابت هر دو می‌توانند باعث ایجاد التهاب در بدن شوند، افزود: از ویژگی‌های لاکتوباسیلوس‌ها کاهش التهاب در بدن است و نتایج این مطالعه نشان داد لاکتوباسیلوس‌ها در گروه‌های چاق و چاق دیابتی در مقایسه با افراد سالم شیوع کمتری دارند؛ بنابراین این امکان وجود دارد که با تجویز این لاکتوباسیلوس‌ها به بیماران چاق و دیابتی بتوانیم تا حد زیادی از التهاب در بدن آن‌ها پیشگیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در واقع این مطالعه اهمیت بالقوه میکروبیوتای روده در نتایج سلامت متابولیک افراد را نشان می‌دهد و پیشنهاد می‌کند که تعدیل میکروبیوتای روده از طریق پروبیوتیک‌ها یا سایر مداخلات ممکن است یک استراتژی امیدوارکننده برای بهبود سلامت متابولیک در بیماران مبتلا به چاقی و دیابت داشته باشد. این استاد دانشگاه گفت: تحقیقات بیشتر در این زمینه پتانسیل ایجاد مداخلات موثرتر برای پیشگیری و درمان بیماری‌های متابولیک مختلف از جمله چاقی و دیابت را فراهم می‌کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=25456
  • منبع : https://ana.ir/

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.