• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
0

علل زرد شدن دندان ها چیست؟

  • کد خبر : 18596
  • ۱۰ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹
علل زرد شدن دندان ها چیست؟
دندان ها یکی از اصلی ترین عناصر تاثیرگذار بر زیبایی افراد می باشند که متاسفانه در برخی مواقع به دلایل مختلفی شروع به تغییر رنگ و زرد شدن می نمایند. در این مطلب به معرفی برخی از علل زرد شدن دندان ها خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

دندان ها یکی از اصلی ترین عناصر تاثیرگذار بر زیبایی افراد می باشند که متاسفانه در برخی مواقع به دلایل مختلفی شروع به تغییر رنگ و زرد شدن می نمایند. در این مطلب به معرفی برخی از علل زرد شدن دندان ها خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 دکتر الهه ریحانی درباره تشریح علل زرد شدن دندان ها با بیان اینکه ژنتیک، یکی از علل زرد شدن دندان ها است گفت:

 عوامل موثر بر زرد شدن دندان ها

ژنتیک، یکی از علل زرد شدن دندان ها

 علت اول و مهم ترین علتی که مربوط به تغییر رنگ دندان می باشد، ژنتیک و وراثت است. جالب است بدانید که بخش زیادی از رنگ دندان ها متاثر از ژنتیک بوده و از این رو تمایل دندان ها به زردی از ژنتیک منشا عمده ای دارد. در چنین مواقعی هرچقدر هم افراد بهداشت دهانشان را رعایت کنند، باز هم این تغییر رنگ وجود دارد. البته باید گفت که زردی دندان ژنتکی مشکل خاصی از لحاظ دندان پزشکی برای افراد ندارد و تنها جنبه منفی آن از لحاظ زیبایی می باشد. البته امروزه با پیشرفت علم پزشک و دندانپزشکی، راه هایی برای تغییر رنگ دندان های زرد که منشا ژنتیکی دارند، وجود دارد. از این رو پزشکان برای تغییر رنگ ظاهری دندان های این بیماران از درمان های بلیچینگ ونیر کامپوزیت و لمینیت استفاده می نمایند.

 مصرف آنتی بیوتیک ها

 استفاده از آنتی بیوتیک هایی مثل تترا سایکیلین و ماینوسایکلین در دوران بارداری مادر می تواند موجب لکه دار شدن یا تغییر رنگ دندان های شیری و یا حتی دائمی کودکان گردد.

 از این رو به خانم های باردار توصیه می‌شود که از مصرف آنتی بیوتیک های خانواده ی تتراسایکلین خودداری کنند. این توصیه برای بچه ها تا زمانی که هنوز دندان های دائمی شان شکل نگرفته است (حدود هشت سال)، نیز معتبر است.

 مصرف فلوراید اضافی

 وجود فلوراید اضافی در آب، مواد غذایی یا شیر نیز از علل زرد شدن دندان ها می باشد. خود فلوراید ذاتا برای استحکام دندان ها مفید است. اما وقتی مصرف آن از یک مقدار بیشتر شود، موجب ایجاد لکه های زرد رنگ و قهوه ای رنگ به نام فلوروزیس می شود که در این موارد تنها راه درمان استفاده از لمینیت یا کامپوزیت است.  زیرا این تغییر رنگ ها به صورت داخلی هستند و نمی توان از سطح دندان آن ها را برداشت.

 وارد شدن آسیب و ضربه خوردن به دندان ها

 بعضی اوقات زمانی که ضربه به دندان می خورد پالپ دندان خونریزی می کند و بسته به زمانی که این خونریزی ادامه پیدا می کند، دندان به رنگ قرمز، قهوه ای یا سیاه دندان دیده می شود. در حقیقت این تغییر رنگ داخل دندان بوده و از آنجایی که مینای دندان مانند یک شیشه است، این تغییرات را به بیرون نشان می دهد.

 این موارد از جمله تغییراتی هستند که به راحتی قابل تغییر نبوده و به مداخلات بیشتر دندان پزشکی مانند تراش مینا یا تراش عاج نیازمند هستند. در ادامه به معرفی برخی علل زرد شدن دندان ها خواهیم پرداخت که تغییر و اصلاح رنگ آن ها راحت تر از موارد فوق می باشد.

 تغییرات خارجی رنگ دندان

 در برخی موارد دندان از داخل مشکل نداشته و تنها لایه خارجی آن دچار تغییر رنگ می شود. در ادامه برخی از علل تغییر رنگ خارجی دندان ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

 سیگار کشیدن

 اگر دقت کرده باشید، افراد سیگاری عموما دندان های زرد و یا سیاه تری نسبت به افراد عادی دارند. زیرا نیکوتین می تواند باعث ایجاد تغییر رنگ در دندان ها شود. حتی شما اگر دقت کنید دست ها و دور ناخن افرادی که به صورت مداوم سیگار می کشند و اسموکر محسوب می شوند، به رنگ زرد یا قهوه ای در می آیند.

 مصرف غذاهای حاوی رنگدانه

 برخی غذاها دارای رنگدانه هایی هستند که می توانند روی دندان ته نشین شوند و باعث رنگ گرفتن و بد رنگ شدن دندان ها شوند.

 این غذاها شامل:

  •  گوجه فرنگی
  • سس
  • ادویه
  • توت فرنگی
  • میوه هایی مثل بلوبری
  • پفک
  • نوشابه
  • قهوه
  • چای
  • و

 

برای پیشگیری از زرد شدن و رنگ گرفتن دندان ها، حتما بعد از مصرف این غذاها دهانتان را شستو دهید و با یک براش ساده (مسواک زدن ساده) دندان هاب خود را بشویید. اگر توجه کرده باشید، در برخی کافی شاپ ها، همراه با فنجان قهوه کمی آب نیز قرار می دهند. زیرا خوردن این آب از رسوب رنگدانه های قهوه بر دندان ها جلوگیری می کند.

 افزایش سن

 وقتی که سن افزایش پیدا می کند، مینای دندان بر اثر ارتباط با غذاها، ساییده شدن و .. ضعیف تر و نازکتر شده و تحلیل می رود. از این رو عاج دندان زردی خود را بیشتر نمایان می کند. استفاده از غذاهای رنگ دار در طول زندگی، عادت های نادرست مانند: دندان قروچه بر اثر استرس یا خشم و.. موجب ضعیف تر شدن مینای دندان می شود.

 البته قابل ذکر است که در تمامی موارد فوق، برای پیدا کردن بهترین راه درمان، مراجعه به دندانپزشک الزامی می باشد. زیرا دندانپزشک باید دلیل اصلی تغییر رنگ دندان های شما را تشخیص دهد و با توجه به آن راه حلی برای درمان ارائه نماید.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=18596
  • منبع : مدافون

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.