• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
0
دانشمندان روشی ابداع کرده‌اند؛

خفه کردن سلول‌های سرطانی با کلسیم

  • کد خبر : 28288
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۱
خفه کردن سلول‌های سرطانی با کلسیم
دانشمندان روشی برای از بین بردن سرطان با غرق کردن سلول‌های سرطانی در کلسیم ابداع کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، مهم نیست هر چیز چقدر مهم است، زیاده‌روی در هر چیزی برای شما مضر است. اکنون دانشمندان این اصل را برای از بین بردن سرطان، با داروی جدیدی که باعث تجمع کلسیم و خفه کردن تومور می‌شود، به کار گرفته‌اند.

به نقل از نیو اطلس، یون‌های کلسیم پیام‌رسان‌های حیاتی در سلول‌های بیولوژیکی هستند و نقش کلیدی در حفظ عملکرد میتوکندری‌های تولید کننده انرژی دارند. آنها از طریق کانال‌هایی که با محرک‌های دقیق باز و بسته می‌شوند تا دقیقاً تعادل مناسب را حفظ کنند، به داخل و خارج سلول‌ها می‌روند.

اگر کلسیم زیاد باشد، سلول ممکن است خفه شود. اکنون دانشمندان در کره جنوبی و چین دارویی تولید کرده‌اند که می‌تواند در صورت تقاضا باعث ایجاد «طوفان کلسیم» درون سلول‌ها شود و نحوه استفاده از آن برای مبارزه با سرطان را نشان داده‌اند.

این دارو از نانوذرات سیلیس حاوی رنگی به نام سبز ایندوسیانین تشکیل شده است. تومورها سیلیس را می‌شناسند و نانوذرات را به داخل سلول‌های هدف منتقل می‌کنند و پس از رسیدن، این رنگ توسط نور فروسرخ نزدیک فعال می‌شود. این کار یک حمله دو طرفه را ایجاد می‌کند. ابتدا مولکول‌هایی به نام گونه‌های فعال اکسیژن(ROS) تولید می‌کند که یک کانال کلسیم را در غشای بیرونی سلول باز می‌کند. در همان زمان گرم می‌شود که باعث می‌شود اندامک ذخیره کننده کلسیم داخل سلول دریچه‌های خود را باز کند.

این روش در آزمایش‌های آزمایشگاهی روی سلول‌های سرطانی انسان در یک ظرف مؤثر بود. در ادامه آزمایش‌ها روی موش‌ها نشان داد که دارو در تومورها تجمع یافته است. زمانی که پژوهشگران نور فروسرخ نزدیک را به آن تاباندند، دارو وارد عمل شد و پس از چند روز تومور را در موش‌ها از بین برد.

در حالی که هنوز کارهای زیادی باید انجام شود تا این آزمایش در انسان انجام شود، تیم تحقیقاتی می‌گوید که مکانیسم اصلی فعال‌سازی کانال‌های یونی را می‌توان برای طیف وسیعی از درمان‌های بالقوه مورد بررسی قرار داد.

این پژوهش در مجله Angewandte Chemie منتشر شده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=28288
  • منبع : https://www.isna.ir

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.