• امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

درمان افسردگی بدون دارو چگونه ممکن است؟

  • کد خبر : 34321
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶
درمان افسردگی بدون دارو چگونه ممکن است؟
درمان افسردگی بدون دارو هم ممکن است. البته برای افسردگی خفیف می‌توان این روش‌ها را انجام داد. مواردی مانند ماساژ، موسیقی و تغذیه سالم در سلامت روان تاثیر دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آیا درمان افسردگی بدون دارو ممکن است؟ افسردگی نوعی بیماری است که مثل هر بیماری دیگری درمان لازم دارد. اما متاسفانه خیلی‌ها افسردگی را جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند درمان افسردگی به‌راحتی و تنها با خواست و اراده خود فرد امکان‌پذیر است.

باوری غلط که آسیب جدی به‌ دنبال دارد. از نظر روانپزشک‌ها، افسردگی سرماخوردگی روح است و عدم درمان به ‌موقع آن باعث تشدید بیماری شده و درمان را سخت‌تر می‌کند. با این حال درمان افسردگی بدون دارو نیز غیرممکن نیست.

فرد مبتلا به افسردگی خود را از لذت زندگی محروم می‌کند و دچار ناامیدی و یاس است. احساسات منفی، فرد افسرده را به سمت پرخاشگری، انزوا و یا حتی خودکشی (در موارد حاد) سوق می‌دهد. در این مطلب با ما باشید تا درمان افسردگی بدون دارو و روش‌های جدید آن بیشتر آشنا شوید.

درمان افسردگی بدون دارو

افسردگی درحال‌حاضر یکی از بیماری‌های جدی قرن اخیر است که شمار مبتلایان زیادی دارد. در کنار درمان دارویی گاهی می‌توان برخی افسردگی‌ها را بدون دارو درمان کرد. تغییر سبک زندگی و تفکر مثبت از جمله راهکارهای درمان افسردگی بدون دارو هستند که کمک می‌کنند فرد مبتلا به بیماری‌های روانی بتواند بر حس و حال بد ناشی از این بیماری غلبه کند.

راهکارهای مفید برای درمان افسردگی بدون دارو عبارتند از: 

روتین روزانه داشته باشید تا به ‌کمک نظم از پس افسردگی بربیایید.

  • برای خودتان هدف تعیین کنید تا احساس بی‌ارزشی و بی‌هدفی در زندگی نداشته باشید.
  • ورزش‌کردن را در برنامه روزانه قرار دهید. یک پیاده‌روی ساده می‌تواند راهکار مناسبی برای درمان افسردگی بدون دارو باشد.
  • هر چند هنوز رژیم غذایی خاصی برای درمان افسردگی بدون دارو ارائه نشده است، اما داشتن رژیم غذایی سالم کمک می‌کند حس بهتری به دست بیاورید.
  • خواب کافی را دست کم نگیرید. افسردگی باعث اختلال در خواب می‌شود. افسرده‌ها شب‌ها نمی‌خوابند و روزها خواب‌آلوده و خسته هستند. برای درمان افسردگی بدون دارو سعی کنید هر شب ساعت مشخصی بخوابید و ساعت معینی بیدار شوید.
  • یکی دیگر از روش‌های درمان افسردگی بدون دارو مسئولیت‌پذیری است. افراد افسرده همیشه از بار مسئولیت فرار می‌کنند. با پذیرش مسئولیت احساس ارزشمندبودن ایجاد می‌شود.
  • فکرهای منفی، بدبینی و هر تفکری که تاثیر بدی روی ذهن می‌گذارد را دور کنید.
  • کارهای جدید را امتحان کنید و از روتین و روزمرگی فاصله بگیرید.
  • تفریح و کارهای لذت‌بخش را در برنامه روزانه بگذارید.
  • از مواد مخدر و الکل دوری کنید.
  • سعی کنید وارد روابط عاطفی، دوستانه، کاری و خانوادگی شوید و از غار تنهایی بیرون بیایید.
  • مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها راهی برای درمان افسردگی بدون دارو هستند.
  • مدیتیشن و یوگا باعث مدیریت افکار و شناخت احساسات می‌شوند.
  • با ارتباط با طبیعت احساسات و افکار منفی را از خود دور کنید.
  • موسیقی شاد گوش کنید.

آیا افسردگی در خانه قابل درمان است؟

افسردگی سطوح مختلفی دارد و اگر به ‌موقع درمان نشود باعث بروز بیماری های روانی خواهد شد. درمان افسردگی در خانه صرفا برای افسردگی‌های خفیف جواب می‌دهد یا افرادی که به ‌تازگی درگیر علائم افسردگی شده باشند؛ اما افسردگی شدید در خانه بدون دارو قابل درمان نیست و ممکن است کار به جاهای باریک بکشد.

تغذیه سالم، ورزش و زندگی هدفمند تکنیک‌هایی هستند که برای درمان افسردگی بدون دارو اثرگذار هستند. البته برخلاف دارو، تاثیر این تکنیک‌ها در بلند مدت جواب می‌دهد. بهتر است برای درمان سطح خفیف افسردگی در خانه هم مشاوره با روانشناس را داشته باشید. روانپزشک و روانشناس در چنین شرایطی با بررسی وضعیت و روحیه بیمار می‌توانند بهترین متد درمانی را بدون دارو برای بیمار تجویز کنند.

۱. درمان افسردگی در خانه

تعداد زیادی از مبتلایان به افسردگی از مراجعه حضوری به روانشناس امتناع می‌کنند و روش درمان افسردگی در خانه را ترجیح می‌دهند. اگر شدت افسردگی زیاد نباشد و بیمار در مراحل اولیه افسردگی باشد، می‌توان گزینه درمان افسردگی در خانه را امتحان کرد. اگر هم که فرد افسرده تمایلی به مراجعه حضوری به روانشناس یا روانپزشک ندارد می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانشناس یا مشاوره تلفنی با روانپزشک برای درمان افسردگی در خانه کمک بگیرید.

روش‌های خانگی برای درمان افسردگی ساده و راحت هستند؛ رژیم غذایی مناسب و سالم‌خواری، دم‌نوش‌ها، گیاهان دارویی در کنار مشاوره تلفنی با روانشناس می‌توانند روحیه بیمار را بهتر کنند. از تاثیر ماساژ برای درمان افسردگی بدون دارو غافل نشوید. ماساژدرمانی کمک می‌کند تنش‌های روزانه و عصبی از بدن بیمار بیرون رفته و احساس ریلکسی کند.

۲. درمان افسردگی با دستگاه TDCS

درمان افسردگی با دستگاه TDCS (تی دی سی اس) یکی از روش‌های درمان افسردگی بدون دارو است که جریان الکتریکی خفیف و متناوب وارد مغز شده و به سلول‌های مغزی شوک وارد می‌کند تا مغز به حالت عادی و طبیعی خود برگردد. ترکیب درمان دارویی و غیردارویی بهترین نتیجه برای درمان افسردگی را به‌دنبال دارد.

۳. درمان افسردگی با rTMS

rTMS جدیدترین درمان افسردگی بدون دارو است که جایگزین خوبی برای درمان دارویی محسوب می‌شود. مزیت درمان افسردگی با rTMS نسبت به روش دارویی این است که عوارض جانبی برای کبد، طحال و کلیه ندارد و صرفا تاثیرگذاری آن روی مغز است. به‌علاوه اینکه، درمان افسردگی با rTMS طولانی نیست و نهایت با یک دوره درمانی ۱۵ تا ۲۰ جلسه‌ای تمام می‌شود.

rTMS جدیدترین درمان افسردگی بدون دارو است که جایگزین خوبی برای درمان دارویی محسوب می‌شود

۴. درمان افسردگی با ماساژ درمانی

علت تاثیرگذاری ماساژ درمانی در رفع افسردگی این است که ماساژدرمانی میزان ترشح هورمون استرس یا کورتیزول در بدن را پایین می‌آورد و روحیه بیمار را تقویت می‌کند. به‌علاوه اینکه به کمک ماساژ میزان ترشح هورمون‌های سروتونین و دوپامین در بدن بیشتر شده و حس آرامش و شادی به فرد منتقل می‌شود. در نتیجه، خشم، پوچی و استرس و نگرانی از فرد مبتلا دور خواهد شد.

۵. درمان افسردگی با هیپنوتیزم

هیپنوتیزم با ایجاد تغییرات در ذهن ناخودآگاه می‌تواند فرد را وادار به انجام کاری کند، یا فشار فکری را از روی بیمار کاهش دهد، افکار بدبینانه و منفی را دور کند و ترس و هیجانش از جمع را پایین بیاورد. درمان افسردگی با هیپنوتیزم زمانی موثر خواهد بود که با مشاوره روانشناس و روان‌درمانی باشد.

ترکیب هیپنوتیزم با روان‌درمانی و دارودرمانی از روش‌های کارآمد درمان افسردگی به ‌شمار می‌آید. در درمان افسردگی با هیپنوتیزم، حالات افسردگی مثل بی خوابی، بدخوابی، بی‌حالی، کابوس شبانه، بی‌حوصلگی، افکار خودکشی، ناامیدی، کم‌خوری و پرخوری، خشم، ناامیدی، گوشه‌گیری و کاهش میل جنسی در بیمار کاهش یافته یا از بین می‌روند.

۶. درمان افسردگی با موسیقی

موسیقی اگر با درمان‌های رایج افسردگی یعنی روان‌درمانی و داروهای ضدافسردگی ترکیب شود به ‌خوبی می‌تواند از پس درمان افسردگی بربیاید. درمان افسردگی با موسیقی در کنار سایر روش‌های درمانی اضطراب و افکار وسواسی را در بیماران مبتلا به وسواس فکری-عملی کاهش می‌دهد.

۷. درمان افسردگی در طب سنتی

افسردگی بیماری مزمن اعصاب و روان است که طب سنتی راهکارهای زیادی برای درمانش دارد. معمولا طب سنتی برای درمان افسردگی، مصرف گیاهان دارویی مثل زرشک، بهارنارنج، ریحان و چای را برای کنترل افسردگی و اضطراب تجویز می‌کند. یکی دیگر از راهکارهای درمان افسردگی در طب سنتی مصرف زعفران و چای است که بیشتر برای افسردگی‌های خفیف در کنار اسطوخودوس و گل گاو زبان تجویز می‌شود.

طب سنتی ایرانی بر روغن گل مغربی، گل سرخ یا همان گلاب، گل راعی و سنبل‌الطیب هم به‌ عنوان داروهای درمان افسردگی در طب سنتی تاکید می‌کند. دمنوش علف چای هم گزینه مناسبی برای درمان افسردگی خفیف است.

۸. درمان افسردگی با داروهای گیاهی

برای درمان افسردگی می‌توان از داروهای گیاهی کمک گرفت. رایج‌ترین داروهای گیاهی برای درمان افسردگی عبارتند از:

  • جنسینگ
  • گل راعی یا علف چای
  • اسطوخودوس
  • زالزالک
  • بابونه
  • زعفران
  • جنسینگ
  • آویشن
  • رزماری

۹. درمان افسردگی با اسپند

اسپند گیاهی است با خاصیت ضدالتهابی که برای درمان افسردگی در طب سنتی توصیه می‌شود. برای درمان افسردگی با اسپند روزی یک قاشق چای‌خوری دانه اسفند را بیست دقیقه در یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد صبحانه میل کنید.

۱۰. درمان افسردگی با دوش آب گرم

یکی از روش‌های مفید برای درمان افسردگی، دوش آب گرم است که تاثیرش دست کمی از اثر ورزش روزانه برای افراد افسرده ندارد. دوش آب گرم دمای بدن را بالا برده و فعالیت و هماهنگی ساعت زیستی بدن را بهتر می‌کند. دوش آب گرم با ایجاد شرایط خواب خوب به درمان افسردگی کمک می‌کند. میزان سروتونین مغز در افراد افسرده پایین می‌آید و افزایش دمای بدن با حمام آب گرم اجازه می‌دهد انتقال‌دهنده‌های عصبی عملکرد بهتری داشته باشند.

۱۱. میوه برای درمان افسردگی

افسردگی جزء اختلالات روانی قابل درمان است که با روان درمانی، دارو درمانی، بدون دارو و مصرف سبزیجات و میوه‌ها درمان می‌شود. مصرف سبزیجات و میوه برای درمان افسردگی و حتی پیشگیری از افسردگی مفید است و روند پیشروی افسردگی را کاهش می‌دهد. در کنار خوراکی‌هایی مثل ماست، پنیر، موز، آناناس، ماهی و بوقلمون مصرف میوه‌هایی مثل سیب، توت، گوجه‌فرنگی، موز، آووکادو، پیاز، قارچ و اسفناج برای درمان افسردگی مفید است.

۱۲. درمان سریع افسردگی با زعفران

مصرف زعفران در بیماران مبتلا به افسردگی اثری شبیه مصرف سیتالوپرام، ایمی‌پرامین و فلوکستین دارد. طب سنتی برای درمان سریع افسردگی مصرف روزانه ۳ میلی‌گرم زعفران را توصیه می‌کند. برای اثرگذاری بهتر و درمان سریع‌تر می‌توانید ۱۵ میلی‌گرم زعفران را روز و ۱۵ میلی‌گرم زعفران را شب میل کنید.

درمان افسردگی با تلقین ممکن است؟

روانپزشکان معتقدند که این بیماری «سرماخوردگی روانی» نه با تلقین ایجاد شده و نه با تلقین درمان شدنی است. از نظر جامعه علمی، افسردگی به‌خاطر اختلال تعادل شیمیایی مغز ایجاد می‌شود و تلقین تاثیری روی ایجاد افسردگی ندارد و حتی نمی‌توان به درمان افسردگی با تلقین دل بست.

این دارودرمانی و راهکارهای درمان افسردگی بدون دارو است که باعث شده فعالیت شیمیایی مغز به حالت طبیعی برگردد و فرد سلامت روحی خود را بازیابد. ژنتیک و داشتن افراد مبتلا به افسردگی در فامیل درجه یک در کنار عوامل محیطی مثل بیکاری، طلاق، مرگ عزیز یا شرایط اقتصادی نامناسب و استرس‌زا از دیگر علل ایجاد افسردگی هستند.

سریع‌ترین درمان افسردگی

درمان شناختی‌رفتاری (CBT) در ترکیب با مدیتیشن ذهنی به‌ عنوان سریع‌ترین روش درمان افسردگی شناخته شده است. دارودرمانی علیرغم عوارض جانبی منفی احتمالی به‌ عنوان سریع‌ترین درمان افسردگی پذیرفته شده است که علائم افسردگی را کاهش می‌دهد و به درمان افسردگی‌های بلندمدت هم کمک می‌کند.

درست است که دارودرمانی و روان‌درمانی به‌‌عنوان سریع‌ترین درمان افسردگی شناخته شده‌اند اما پس از بهبودی و توقف دارودرمانی، افسردگی معمولا بازمی‌گردد. به‌ همین دلیل توصیه می‌شود که درمان دارویی با روان‌درمانی مثل درمان شناختی رفتاری ترکیب شود.

دارودرمانی علیرغم عوارض جانبی منفی احتمالی به‌ عنوان سریع‌ترین درمان افسردگی پذیرفته شده است که علائم افسردگی را کاهش می‌دهد

برای درمان افسردگی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

افسردگی بیماری روح و روان است و برای جلوگیری از وخامت اوضاع و تبدیل نشدن به بیماری‌های روانی باید حتما به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های درمان افسردگی بدون دارو باید با روانشناس یا دکتر اعصاب و روان مشورت کنید. 

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

افسردگی بیماری پیش‌رونده‌ای است که هر چه زودتر تشخیص داده شود، راحت‌تر قابل درمان خواهد بود. علائم افسردگی در مراحل اولیه خفیف و قابل‌‌درمان‌تر است. درصورتی‌که احساس استرس و اضطراب بی‌مورد، بی‌خوابی و نگرانی دارید بهتر است به روانشناس مراجعه کنید.

نادیده گرفتن علائم افسردگی کمکی به درمان افسردگی نمی‌کند. برای افسردگی‌های خفیف می‌توانید از روش درمان افسردگی بدون دارو استفاده کنید. راهکارهای مختلفی برای درمان افسردگی بدون دارو وجود دارند از جمله تغییر سبک زندگی، مدیتیشن، رژیم غذایی، ورزش و زندگی هدفمند که در کنار جلسات مشاوره روان‌درمانی کمک می‌کنند تا سایه سنگین افسردگی را از سر خود کم کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های درمان افسردگی بدون دارو باید با روانشناس یا روانپزشک مشورت کنید. 

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=34321

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.