• امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

0
در گزارش تسریر بخوانید؛

سندروم لهجه خارجی چیست؟

  • کد خبر : 32547
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۸
سندروم لهجه خارجی چیست؟
سندروم لهجه خارجی یکی از بیماری‌های نادر در جهان است که درباره آن در این مطلب توضیحات بیشتری ارائه داده‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در پی یک بیماری بسیار نادر به نام سندروم لهجه خارجی فرد بیمار شروع به صحبت کردن با لهجه ای جدید وغیر بومی می کند.

این بیماری می تواند بر اثر ضربه ای به سر یا یک حمله میگرنی به وجود آید. بیماری سندروم لهجه زبان خارجی بیماری بسیار نادر است. فردی که به این بیماری مبتلا می شود، یک شبه دارای لهجه زبانی خارجی می شود.

سندروم لهجه خارجی یکی از نادرترین اختلالات پزشکی در جهان

سندروم لهجه خارجی یک بیماری نادر است. ناگهان یک روز از خواب بیدار می شوید و به این پی می برید که یک لهجه خارجی دارید . این ممکن است غیر واقعی به نظر آید، اما این یکی از اثرات بسیار واقعی بیماری سندروم لهجه خارجی می باشد.

این سندروم یکی از نادرترین اختلالات پزشکی در جهان است. که معمولا به علت آسیب مغزی اغلب پس از سکته مغزی یا ضربه به سر اتفاق می افتد. و ممکن است گاهی اوقات برای شخص دچار اختلال عواقب بدی را به دنبال داشته باشد.

در ادامه به بررسی بیماری نادر سندروم لهجه خارجی خواهیم پرداخت.

سندروم لهجه خارجی

سندروم لهجه خارجی ابتدا در سال ۱۹۰۷ توسط Pierre Marie یک متخصص مغز و اعصاب، توضیح داده شد. او در مورد یک مرد پاریسی که سکته مغزی کرده بوده و بعد با لهجه آلزسی(Alsatian ،منطقه ای در فرانسه ) صحبت می کرده، چیزهایی نوشته است.

اولین مورد کاملا مستند این بیماری در دوران جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد، زمانی که یک زن نروژی به نام آسترید پس از اصابت ترکشی به سرش، با یک لهجه مشابه با آلمانی یا فرانسوی صحبت می کند. این بیماری را در آن زمان متخصص مغز و اعصاب جورج هرمن “dysprosody” نامیده، که از واژه “prosody”( که در فارسی به آن نوای گفتار هم می گویند) می آید.

آسترید به صورت کاملا یکنواخت به آن زبان ها صحبت نمی کرده، اما باز هم صحبت کردنش با یک فرد عادی نروژی فرق می کرده، بنابراین او هنوز prosody داشته؛ برای مثال، او به جای تاکید بر قسمت اول یک کلمه روی قسمت دوم آن تاکید می کرده یا برعکس( “AC-cent” به “ac-CENT”).

به علت جنگ، دوستان و همسایگانش که به لهجه جدید آلمانی او پی برده بودند، کم کم از او پرهیز می کردند و حتی در برخی مغازه‌ها کالاهای مورد نیازش را هم به او نمی دادند. بعد از همه این اتفاقات، اگر او یک جاسوس آلمانی از کار در می آمد چه؟ حالا پی بردید که این اختلال در همه جا سرگرم کننده نیست و ممکن است عواقب بدی را برای فرد داشته باشد! در ادامه با ما همراه باشید…

اصطلاح واقعی سندروم لهجه خارجی در نهایت در سال ۱۹۸۲ توسط یک متخصص مغز و اعصاب به نام Harry Whitaker به کار برده شد و تا کنون بیش از ۱۰۰ مورد مطالعه درباره آن منتشر شده است. دو نوع شاخص از این بیماری وجود دارد:یک نوع مربوط به اعصاب می شود و دیگری روان. مورد آسترید که بیشتر هم شایع است از نوع عصبی آن می باشد. که معمولا از آسیب شریان مغز میانی و بخش هایی از مغز که مرتبط با گفتار است، حاصل می شود.

یک مورد هم در سال ۲۰۱۶ مشاهده شده که از نوع روانشناختی آن می باشد. در این مورد هیچ آسیب مغزی شناسایی نشده، اما علاوه بر لهجه، فرد دارای اختلال روانپزشکی هم می باشد. از آنجایی که این مورد اخیرا کشف شده، دانشمندان چیزهای کمتری درباره آن می‌دانند.

علم درباره سندروم لهجه خارجی چه می گوید؟

از لحاظ فنی، لهجه خارجی این است که یک شخص زمانی که صحبت می کند از برخی قوانین یا آواهای زبان دیگر استفاده می کند. به همین دلیل، لهجه ایجاد شده توسط سندروم لهجه خارجی ممکن است حرف زدن شما را دقیقا مثل انگلیسی ها یا فرانسوی ها و یا مجارستانی ها نکند، اما به هر حال یک لهجه خارجی است.

علت این بیماری به دستور مغز مبنی بر تلاش برای به کارگیری یا جعل یک لهجه دیگر، انجام نمی شود. بلکه از عدم توانایی کنترل فرد از عضلاتی که برای صحبت کردن استفاده می شود، حاصل می شود.

هنگامی که شما صحبت می کنید، لب ها، زبان، فک و حنجره( یا voicebox) را با دقت زیادی حرکت می دهید. اگر سرعت یا هماهنگی حرکت از همگام شدن خارج شود، صدای گفتار شما تغییر خواهد کرد. شما می توانید این اثر را هنگامی که یک شخص بیش از حد الکل مصرف می کند، مشاهده کنید، زیرا الکل کنترل ماهیچه های آن را مختل می کند.

اگر شما اندکی زبان خود را بالا، پایین و یا عقب ببرید و کلمه ای را تلفظ کنید، تفاوت هایی در تن و آهنگ کلمات را احساس خواهید کرد. تحقیقات نشان داده، افرادی که دارای سندروم لهجه خارجی هستند تقریبا همیشه مشکل تولید حروف صدادار را دارند.

خوشبختانه، سندروم لهجه خارجی گاهی قابل درمان است. یک بیمار ایتالیایی با تومور مغزی قبل از یک عمل، صدای آمریکای جنوبی یا انگلیسی را تولید می کرد، اما صدای قدیمی او پس از عمل جراحی روی تومور باز شد. اما با توجه به پیچیدگی مغز، پزشکان همیشه قادر نیستند یک علت دقیق زیست شناختی را از بین ببرند. در برخی موارد، وضعیت در عرض چند ماه یا چند سال خود به خود حل می شود، اما مواردی هستند که تکامل می یابند و در زندگی بیمار ثابت می شوند.

معروف ترین مورد بیماری سندروم لهجه خارجی

معروفترین مورد این بیماری در زمان جنگ جهانی دوم رخ داد. در آن زمان یک خانم نروژی پس از مجروح شدن ناحیه ای از سرش دچار این بیماری شد. در پی این حادثه وی دیگر زبان نروژی را با لهجه آلمانی صحبت می کرد. به همین دلیل اطرافیان وی به او گمان جاسوسی برای آلمان ها داشتند.

برای این بیماری که نخستین بار در سال ۱۹۰۷ میلادی کشف شد تاکنون هیچ راه درمانی پیدا نشده است. متخصصان هنوز شناخت کاملی از این بیماری ندارند. ولی آنها گمان می برند که صدمه های کوچک در قسمت چپ مغز انسان می تواند به این بیماری منجر شود. این قسمت از مغز دارای ناحیه ای است که مختص توانایی صحبت کردن است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=32547

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.