• امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

0
کارشناس تغذیه تاکید کرد؛

طرفداران قهوه بخوانند

  • کد خبر : 32079
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۹:۴۹
طرفداران قهوه بخوانند
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به خواص و تاثیر قهوه بر سلامت به موارد ممنوعیت مصرف آن اشاره کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری مهر، مینا کاویانی، قهوه را یکی از نوشیدنی‌های گرم محبوب در جهان عنوان کرد که امروزه تبدیل به صنعت بسیار پر درآمدی شده است.

به گفته وی، این نوشیدنی از دانه‌های بوداده و آسیاب‌شده گیاه قهوه به‌دست می‌آید که کمی اسیدی بوده و به واسطه داشتن مقدار قابل ملاحظه کافئین، محرک است.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه افزود: پس از رسیدن میوه گیاه قهوه، دانه‌های آن برداشت و فرآوری می‌شود. در این فرایند دانه‌های قهوه خشک‌شده به درجات مختلف برشته می‌شوند که بسته به عطر و طعم موردنظر، درجه‌بندی‌های گوناگونی برای برشته‌کردن دانه‌ها در نظر گرفته شده است.

کاویانی با اشاره به تأثیر مستقیم میزان و درجه برشته‌کاری بر روی طعم قهوه، گفت: رنگ قهوه پس از دم کردن نیز تحت تأثیر درجه برشته‌شدن است.

به گفته وی، قهوه‌های تیره‌تر و پررنگ‌تر حاوی فیبر غذایی کمتری بوده و طعم شیرین‌تری دارند اما قهوه‌های با برشته کاری ملایم، طعم قوی‌تری از روغن‌ها و اسیدهای معطر دریافت می‌کنند. اما برشته‌کاری مقدار کافئین موجود در دانه‌های قهوه را تغییر نمی‌دهد.

مواد موجود در قهوه

کاویانی، کافئین را عمده‌ترین ماده موجود در قهوه دانست که نوعی محرک بوده و با مصرف مقدار متعادل قهوه در کوتاه مدت سبب رفع خواب آلودگی می‌شود و جایگاه ویژه‌ای در صبحانه و محل کار بسیاری از افراد دارد.

این کارشناس تغذیه از دیگر مواد موجود در قهوه به آنتی اکسیدان‌هایی نظیر توکوفرول و تئوفیلین، مواد معدنی متعدد (پتاسیم، کلسیم، منیزیوم و فسفر) و مواد ضدالتهاب اشاره کرد.

وی افزود: قهوه معمولاً به دو صورت ساده یا تلخ و ترکیبی با شیر و سایر مواد مصرف می‌شود. قهوه تلخ، قهوه دم کرده است که بدون شکر، شیر و سایر افزودنی‌ها تهیه و مصرف می‌شود. اما نوشیدنی ترکیبی نوعی قهوه است که پس از تهیه، شیر و گاهی شکر به آن اضافه می‌کنند.

تأثیر قهوه بر سلامت

  • مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، مصرف مقدار متعادل قهوه را دارای فوایدی برشمرد.
  • نوشیدن مقدار متعادل از قهوه بدون شکر می‌تواند در سوخت و ساز قندها و کاهش خطر دیابت نوع دوم نقش داشته باشد.
  • قهوه به واسطه داشتن مواد معدنی نظیر منیزیوم و پتاسیم می‌تواند به کاهش خطر پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند.

مصرف مقدار متعادل قهوه با توجه به داشتن کافئین در کوتاه مدت سطح هوشیاری را افزایش داده، فعالیت قلب، سیستم عصبی و عضلات را بالا می‌برد اما مصرف طولانی مدت قهوه به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود زیرا اثراتی مشابه استرس طولانی مدت به دنبال دارد.

بر اساس نتایج تحقیقات علمی مصرف مقدار متوسط و متعادل قهوه اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدسرطانی و محافظت از اعصاب دارد و با بهبود نشانگرهای زیستی استرس اکسیداتیو و التهاب در افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، مرتبط است.

این امر به واسطه کاهش فشار خون و شاخص توده بدن، بهبود حساسیت به انسولین و برخی نشانگرهای مرتبط با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی حاصل می‌شود. می‌توان گفت قهوه موجب افزایش پاسخ آنتی اکسیدانی درون سلولی برای ارتقای سلامت قلبی عروقی در بدن انسان نیز می‌شود.

قهوه و اجزای زیست فعال آن همچنین در تنظیم متابولیسم چربی نقش دارند. گرچه تحقیقات بیشتری برای بررسی تأثیر سایر ترکیبات قهوه علاوه بر کافئین مانند تریگونلین و کاهوئول و پتانسیل تأثیر آنها بر سوخت و ساز چربی لازم است.

موارد ممنوعیت مصرف قهوه

  • با توجه به اینکه کافئین قهوه می‌تواند موجب وابستگی شود، از مصرف بیش از حد قهوه خودداری کنید.
  • برای پیشگیری از سقط جنین و زایمان زودرس، بانوان باردار از نوشیدن قهوه پرهیز کنند.
  • برای پیشگیری از عوارض کافئین مانند استفراغ، ناآرامی و بی‌خوابی در نوزادان، بانوان شیرده از مصرف قهوه خودداری کنند.
  • از مصرف بی‌رویه قهوه که احتمال بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد، بپرهیزید.
  • از افراط در نوشیدن قهوه برای پیشگیری از افزایش کلسترول و پوکی استخوان، خودداری کنید.
  • اگر به مصرف زیاد قهوه عادت کرده‌اید، به تدریج آن را کاهش دهید.
  • افراد دارای شرایط خاص مانند بیماران مبتلا به دیابت یا افرادی که اختلال خواب دارند باید در صورت عادت به مصرف زیاد قهوه، نوشیدن آن را به یک یا دو فنجان در روز محدود کنند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=32079
  • منبع : https://www.mehrnews.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.