• امروز : یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
امروز 0
کشف سلول‌های جدید با قابلیت خودترمیمی

کشف سلول‌های جدید با قابلیت خودترمیمی

۱۷:۵۰ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
کشف بقایای یک سیاره مدفون در اعماق زمین

کشف بقایای یک سیاره مدفون در اعماق زمین

۱۹:۰۴ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان

ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان

۲۳:۱۷ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن

تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن

۲۳:۰۹ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

درمان کلسترول خون با یک واکسن جدید

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، محققان دانشگاه نیومکزیکو و دانشگاه دیویس کالیفرنیا واکسن جدیدی را معرفی کرده‌اند که کلسترول را درمان می‌کند؛ گفته می‌شود که این واکسن قادر است میزان کلسترول مضر خون را حدودا سی درصد کاهش دهد.

«برایس چاکریان»، متخصص ژنتیک مولکولی از دانشگاه نیومکزیکو، می‌گوید: «این واکسن براساس یک ذره ویروس غیرعفونی ساخته‌ شده‌ است. این فقط پوسته ویروس است، و معلوم می‌شود که ما می‌توانیم از پوسته یک ویروس برای تولید واکسن علیه انواع چیزهای مختلف استفاده کنیم.»

گیرنده‌های ویژه روی سلول‌های کبد مسئول حفظ LDL در سطح ایمن هستند. اما PCSK9 بیش از حد می‌تواند به این گیرنده‌ها آسیب برساند، به این معنی که گیرنده‌ها کارایی کمتری پیدا خواهند کرد و کلسترول بد بیشتری در خون شناور می‌شود.

ژنتیک، رژیم غذایی و عوامل مختلف دیگر می‌توانند بر تولید PCSK9 در بدن تأثیر بگذارند. ترکیب قطعات کوچک PCSK9 با ذره ویروس غیرعفونی یک پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند و پروتئین PCSK9 را هدف قرار داده‌ و خنثی می‌کند.

کاهش هزینه‌ها

واکسن تولید شده‌ توسط محققان نشان داد که می‌تواند کلسترول بد را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. اگرچه این واکسن به اندازه مهارکننده‌های PCSK9 فعلی موثر است، اما راه‌حلی است که می‌تواند هزینه بسیار کمتری داشته باشد.

چاکریان می‌گوید: «ما علاقه‌مندیم رویکرد دیگری را توسعه دهیم که هزینه کمتری داشته باشد و به‌طور گسترده‌تر قابل اجرا باشد. نه فقط در ایالات متحده، بلکه در مکان‌هایی که منابع لازم برای پرداخت هزینه این درمان‌های بسیار بسیار گران را ندارند.»

یک واکسن سرنوشت‌ساز می‌تواند کلسترول بد را تا 30 درصد کاهش دهد
نحوه اتصال پروتئین PCSK9 به گیرنده‌ها

ما هنوز فاصله زیادی با دریافت واکسنی داریم که می‌تواند در انسان‌ها استفاده شود، اما این نتایج در راه‌حلی که مقرون به صرفه‌تر از گزینه‌های فعلی است و حدود یک سال در هر دوز دوام می‌آورد امیدوارکننده است. مرحله بعدی آزمایش واکسن بر روی انسان است، هر چند که این واکسن نیاز به مطالعه بیشتر و تامین مالی بیشتر دارد. اما اگر سالانه نزدیک به ۱۸ میلیون نفر جان خود را در سراسر جهان به‌دلیل بیماری‌های قلبی عروقی از دست می‌دهند ارزشش را دارد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=25627

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.