• امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

1

هنوز خبری از اومیکرون در کشور نیست/ ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی

  • کد خبر : 619
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۹:۳۳
هنوز خبری از اومیکرون در کشور نیست/ ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی

برخی از پزشکان می گویند هنوز خبری از ورود اومیکرون به کشور نیست اما تزریق واکسن و رعایت اصول بهداشتی بویژه استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی بهترین راه مقابله با کرونا و ویروس های جهش یافته این بیماری است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر ، اومیکرون یکی از تغییریافته‌ترین موارد جهش ویروس کرونا محسوب می‌شود که برای اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و از آن زمان تاکنون در ۳۸ کشور شناسایی شده است.

سازمان جهانی بهداشت پنجمین حرف یونانی اومیکرون را به سویه جدید کرونا که در آفریقای جنوبی شناسایی‌شده، اختصاص داد و کارشناسان بهداشت نگران سرایت اومیکرون هستند زیرا دارای مجموعه‌ای غیرعادی از جهش‌ها است و مشخصاتی متفاوت از سایر سویه‌های نگران‌کننده دارد.

گرچه سازمان جهانی بهداشت هنوز جزییاتی از میزان سرایت سویه اومیکرون ویروس کرونا را اعلام نکرده، اما پزشکان احتمال می دهند میزان سرایت این سویه نسبت به سویه دلتا ۵۰۰ درصد بیشتر باشد.

دانشمندان نیز بر پایه تجربیات گذشته یادآور شده‌اند که ویروس‌ها همواره جهش پیدا می‌کنند اما واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی می تواند  از انتقال این ویروس به دیگران بکاهد.

تاکنون در کشور ۵۸ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۶۶ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۸۳۵ نفر دُز دوم و دو میلیون و ۲۳۷ هزار و ۸۴۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۹ میلیون و ۹۹۰ هزار و ۷۴۲ دُز رسیده است.

به گفته حسین قاسمی مدیر کل امور مرزی وزارت کشور،  سویه جدید کرونا با نام «اومیکرون»  در عربستان، پاکستان و امارات هم دیده شده و اگرچه سویه اومیکرون کشورهای زیادی را دربرگرفته ولی هنوز برای قضاوت درباره عملکرد آن زود است.

کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در ویبنار معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور که هفته گذشته برگزار شده بود، گفت: اومیکرون سویه عالمگیر شده اما قضاوت دقیق درباره این که چه رفتاری از خود نشان خواهد داد را باید بگذاریم ببینیم چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد و ویروس چه رفتاری از خود نشان می دهد.

همه به اومیکرون حساس باشند

وی اظهار داشت: از همه به ویژه معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور می خواهیم نسبت به این سویه جدید حساس باشند و مراقبت های مرزی را افزایش دهند و  در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تقویت مراقبت های مرزی بحث شد. باید به مراقبت مرزی به صورت ساختاری نگاه شود. درخواست های زیادی برای توسعه فضای فیزیکی مراکز کنترل مرزها داریم که در نشست مشترک با وزارت راه و شهرسازی باید پیگیری شود.

معاون بهداشت تصریح کرد: با توجه به اعلام آمادگی به استانداران و روسای دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه در ستاد ملی مقابله با کرونا، معاونین بهداشت به صورت مکتوب استانداردهای لازم برای توسعه مراقبت مرزها اعم از فضای فیزیکی و تجهیزات که مدنظر است درخواست و پیگیری کنند.

واکسن بهترین راه مقابله با اومیکرون 

مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز با تاکید بر اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک نقش بسزایی در کاهش و کنترل کرونا دارد، گفت: اشخاصی که از دریافت واکسن به واسطه برخی شایعات خودداری می کنند سخت در اشتباه هستند زیرا واکسن بهترین راه مقابله با کرونا و اومیکرون است.

وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی حدود ۳۰ کشور دنیا به ویروس اومیکرون آلوده شده و  این ویروس  از سرعت بسیار بالای انتقال به دیگران برخوردار است اما از ویروس کرونا خفیف تر بوده و بیشتر در کودکان کم سن و سال دیده شده است.

مردانی تصریح کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی اکنون یک اکیپ بسیار مجرب و قوی در زمینه ویروس شناسی در زمینه شناخت مشخصات بالینی، نحوه بهتر درمان، راه های انتقال و غیره در خصوص اومیکرون فعال هستند که پس از اخذ و بررسی نهایی به جامعه جهانی اطلاع رسانی خواهد شد.

به شایعات توجه نکنید

وی با تاکید بر اینکه مردم به شایعات فضای مجازی توجه نکنند، گفت: ویروس اومیکرون نیز همانند کرونا است و اگر مردم واکسن های خود را به موقع زده و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند هیچ جای نگرانی نیست و براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی  برای مقابله با اومیکرون نیازی به ساخت واکسن های جدید نیست زیرا که به احتمال زیاد واکسن های ساخته شده پاسخگوی ویروس اومیکرون نیز هست.

مهرداد روانشاد دکتری ویروس‌شناسی پزشکی نیز در این زمینه معتقد است: واکسن کرونا در مقابل «اومیکرون» همچون سویه‌های گذشته احتمال ابتلا، شدت وضعیت بیماری و مرگ ومیر را کاهش خواهد داد، اما نتایج مطالعات اولیه نشان می‌دهد علیرغم تزریق واکسن هم احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد.

وی افزود: سویه اومیکرون هم علائم بیماری کووید۱۹ را به دنبال داشته و باتوجه به شواهد اولیه به نظر می‌رسد، نسبت به دیگر سویه‌های کرونا خفیف‌تر است، اما به دلیل افزایش قدرت سرایت بیماری از انسان به انسان، علیرغم تزریق واکسن کرونا هم افراد در معرض خطر آلودگی قرار خواهند داشت.

این استاد علوم پزشکی تصریح کرد: بنابراین رعایت اصول بهداشتی مقابله با کرونا اعم از حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک استاندارد، پرهیز از اجتماعات و شست وشوی مداوم دست‌ها مجددا باید متذکر شود.

به نظر می رسد، اکنون اعم داده‌ها در خصوص اومیکرون مربوط به آفریقای جنوبی بوده و در صورت شیوع در دیگر کشورها، گروه‌های جمعیتی و همچنین ایران، قدرت انتقال، شدت وضعیت بیماری‌زایی و غیره  می‌تواند تغییر کند، اما به طور کل این سویه نیز از خانواده کرونا ویروس بوده و وضعیت بیماری هم مشابه با جهش‌های قبلی خواهد بود./ایرنا

پایان پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=619

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.