• امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

1

آغاز بررسی طرح مشاوره مستمر رایگان به خانواده‌ های نوپا

  • کد خبر : 5811
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
آغاز بررسی طرح مشاوره مستمر رایگان به خانواده‌ های نوپا
معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با هدف تقویت و تحکیم بنیان خانواده بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی و حفظ قداست آن طرحی ملی را برای انجام مشاوره رایگان مستمر خانواده‌های نوپا در پنج سال زندگی مشترک ارائه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیأت دولت، خانواده همواره به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین نهادهای اجتماعی نقش مهمی در تحکیم و پیشرفت جامعه ایرانی – اسلامی داشته و ساده‌ترین شاهد بر ضرورت و اهمیت مسأله خانواده، توجه دولت و سیاست‌گذاران کشور جهت تدوین بسیاری از برنامه‌ها، سیاست‌ها و قوانین در حمایت از تداوم و تحکیم نهاد خانواده بوده است.

در اصل دهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر لزوم سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در راستای تسهیل تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی تأکید شده است. در افق چشم انداز ۱۴۰۴ نیز تلاش برای دستیابی به جامعه‌ای برخوردار از نهاد مستحکم خانواده به دور از فقر، فساد و تبعیض و بهره‌مند از محیط زیست مطلوب مورد تأکید است. همچنین در سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری بر ایجاد جامعه‌ای خانواده‌محور و تقویت و تحکیم خانواده و کارکردهای اصلی تحکیم خانواده، ارائه و ترسیم الگوی اسلامی خانواده، ساماندهی نظام مشاوره‌ای و آموزش قبل، حین و پس از تشکیل خانواده و… توجه شده است.

در دو دهه اخیر، با وجود ارتقای کمی و کیفی سطح آموزش های ازدواج از کانال نهادهای سیاستگذار و اجرایی همچنین کارگروه ملی ترویج ازدواج و کاهش طلاق، فرهنگسازی در راستای تشویق خانواده ها برای بهره مندی از خدمات مشاوره های خانواده بر مبنای سیاست های مرتبط با این موضوع و توسعه سازمان های صدور مجوز فعالیت مراکز مشاوره از دیگر موضوعات مورد تأکید قانونگذار در جهت تشکیل، تحکیم و استواری خانواده بوده است.

همچنین در سند مهندسی فرهنگی کشور سیاست‌های خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون برنامه ششم توسعه، بر زمینه‌سازی لازم جهت بهره‌مندی و استفاده زوجین جوان و خانواده‌ها از خدمات مراکز مشاوره و حمایت از تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده بر مبنای ارزش‌های اسلامی – ایرانی و پیشگیری از فروپاشی آن تأکید شده است. این در حالی است که به نظر می رسد راهبرد ارائه مشاوره مستمر به خانواده‌ها در مقاطع مختلف زندگی افراد قبل، حین و پس از ازدواج، حین طلاق، پس از انصراف از طلاق و بعد از طلاق از جایگاه به‌سزایی در اسناد بالادستی برخوردار است. علاوه بر این، به منظور فرهنگ‌سازی در استفاده از خدمات مراکز روانشناسی و مشاوره‌ای و اعتبارسنجی به فعالیت آنها، در آیین‌نامه‌های مرتبط با این موضوع و همچنین در برنامه ششم توسعه، دولت موظف شده که زمینه‌های برخورداری از تسهیلات و مزایای بیمه‌های پایه و تکمیلی را توسط همه دستگاه‌های ذیربط فراهم کند که درحال حاضر چنین اقدامی انجام نشده است.

با توجه به بالا بودن آمار طلاق طی چند سال اخیر، ارائه خدمات مشاوره مستمر و رایگان به خانواده‌های نوپا به جهت اهمیت و ارزشمندی تحکیم و استواری خانواده، جزء اولویت‌های سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی است.

بر این اساس و با توجه به استقبال زوجین از خدمات مشاوره، تمرکز بر موضوع مشاوره خانواده در ابتدای زندگی مشترک امری مهم و ضروری است. به‌رغم تلاش در جهت توسعه کمی و کیفی این خدمات و تأکید سیاست‌گذار بر ارائه خدمات مشاوره در جهت پیشگیری از فروپاشی خانواده از یک‌سو و از سوی دیگر به‌دلیل فقدان پوشش بیمه‌ای خدمات مشاوره و برخورداری دشوار دهک‌های پایین جامعه از این خدمات، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری راهبرد ارائه خدمات مشاوره فعال، مستمر و رایگان در سال اول زندگی مشترک برای همه خانواده‌های نوپا توسط تمامی وزارتخانه‌ها، نهادها و دستگاه‌های ذیربط ارائه دهنده خدمات مشاوره‌ای و استمرار آن در سال‌های دوم تا پنجم زندگی برای خانواده‌های دهک‌های درآمدی ۱ تا ۴ و گروه‌های در معرض خطر طلاق به‌صورت رایگان را در قالب پیشنهاد «طرح ملی مشاوره فعال و مستمر خانواده نوپا در ۵ سال زندگی مشترک» به دولت ارائه کرده است که این طرح مراحل بررسی کارشناسی را در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی دولت می‌گذراند.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=5811

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.