• امروز : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

0
تسریر بررسی کرد؛

بیماری اوریون در کودکان و بزرگسالان؛ نکاتی که حتما باید بدانید

  • کد خبر : 34495
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۸
بیماری اوریون در کودکان و بزرگسالان؛ نکاتی که حتما باید بدانید
بیماری اوریون (Mumps) بیشتر در کودکان ۲ تا ۱۲ ساله شایع است. عدم واکسیناسیون مهمترین دلیل ابتلای کودکان به این بیماری است. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند می‌توانند با عطسه و سرفه کردن و حتی حرف زدن ویروس را انتقال دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، تورم بناگوش از شاخص‌ترین علائم اوریون در بزرگسالان و کودکان است. به مطالعه این مقاله ادامه دهید تا بیشتر راجع به این بیماری بدانید.

بیماری اوریون چیست؟

بیماری اوریون نوعی عفونت ویروسی است که در کودکان بیشتر دیده می‌شود. این ویروس دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند. غدد بزاقی که در کنار گوش قرار دارند، اولین قربانی این ویروس هستند؛ این ویروس باعث تورم آنها می‌شود.

راه‌های انتقال بیماری اوریون چیست؟

نحوه سرایت اوریون مانند بیماری‌هایی سرماخوردگی و آنفولانزا است؛ یعنی از طریق بزاق آلوده پخش می‌شود. اگر در محیط آلوده قرار داشته باشید، استنشاق هوای آلوده برای ابتلا به این بیماری کافی است. کلیه سطوح آلوده می‌توانند در سرایت این بیماری نقش داشته باشند.

علائم بیماری اوریون چیست؟

بارز‌ترین علائم بیماری اوریون به گونه‌های متورم و درد در ناحیه فک بازمی‌گردد. تورم غدد بزاقی باعث بروز این مشکل می‌شود. تورم می‌تواند در یک تا هر دو سمت صورت اتفاق بیفتد که پزشکان از آن اصطلاحا «پاورتیت، parotitis» یاد می‌کنند.

  • تب
  • سردرد
  • دردهای عضلانی
  • خستگی
  • کاهش اشتها
  • درد‌های فک که هنگام جویدن و بلعیدن غذا

پس از آلودگی چیزی حدود ۱۶ تا ۱۸ روز طول می‌کشد تا علائم بیماری ظاهر شوند. این بازه زمانی می‌تواند بین ۱۲ تا ۲۵ روز نیز باشد. گاهی اوقات علائم بیماری اوریون در کودکان خفیف و بیشتر شبیه سرماخوردگی هستند؛ به همین دلیل والدین ممکن است به اشتباه بیفتند. گاهی اوقات نیز ممکن است بیماری با علائم خاصی همراه نباشد و صرفا تورم غدد بزاقی توجه والدین را جلب می‌کند.

اوریون چه عوارضی دارد؟

  • ناشنوایی یا کم شنوایی که ممکن است در یک یا هر ۲ گوش رخ دهد. گاهی اوقات بیماران مبتلا به افت شنوایی دائمی می‌شوند.
    التهاب مغز که به انسفالیت (encephalitis) مشهور است. انسفالیت زمینه را برای بروز مشکلات عصبی فراهم می‌کند و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.
  • التهاب پوشش غشایی مغز یا همان مننژیت (Meningitis). این بیماری زمانی رخ می‌دهد که ویروس از طریق جریان خون به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند. تب بالا، تشنج و سردردهای شدید همراه با استفراغ و حالت تهوع، از علائم این بیماری است.
  • التهاب یک یا هر دو بیضه (اورکیت، Orchitis). ادرار و انزال دردناک،‌ خون در منی، حساسیت کیسه بیضه، بزرگ شدن پروستات، تب و تورم غدد لنفاوی در کشاله ران از علائم این بیماری هستند. اورکیت دردناک است اما باعث عقیم شدن مردان نمی‌شود.
  • التهاب بافت سینه (ماستیت، Mastitis). این عارضه با درد، تب و لرز و حساسیت سینه به لمس همراه است.
  • التهاب یک یا هر دو غدد پاروتید (پاروتیت، parotitis). غدد پاروتید در قسمت بالایی گونه‌ها و نزدیک گوش قرار گرفته‌اند. آنها اصلی‌ترین غدد بزاقی هستند که وظیفه مرطوب کردن دهان را برعهده دارند. بیماری‌های عفونی، ضربه، استرس و حتی مصرف بیش از حد کافئین می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند.
  • التهاب پانکراس یا همان لوزالمعده (پانکراتیت، Pancreatitis). تب، تورم و درد شکمی، ضربان قلب بالا، حالت تهوع و استفراغ از علائم شایع التهاب لوزالمعده هستند.
  • التهاب یک یا هر دو تخمدان (اوفوریت، Oophoritis). این بیماری می‌تواند با علائمی مانند دردهای شکمی در قسمت تحتانی، حالت تهوع و استفراغ و تب همراه باشد.

تشخیص بیماری اوریون در کودکان و بزرگسالان چگونه است؟

پزشک متخصص کودکان و دکتر متخصص عفونی با بررسی علائم و شرح حال، بیماری را تشخیص می‌دهد. گاهی اوقات نیز پزشک برای تایید تشخیص و رد سایر احتمالات ممکن است آزمایش‌های زیر را تجویز کند:

  • تست RT-PCT که در طی آن ژنوم ویروس شناسایی می‌شود. تکنسین آزمایشگاه، از نمونه بزاق برای انجام این تست استفاده می‌کند. منظور از ژنوم ماده ژنتیکی ویروس است.
  • تست آنتی‌بادی که به بررسی پادتن‌های سیستم ایمنی برای مبارزه با این بیماری می‌پردازد. برای این تست به نمونه خون نیاز دارید.
  • آزمایش pcr که وجود ویروس در بدن را تایید می‌کند. این تست به نمونه بزاق بیمار نیاز دارد.

بیماری اوریون چگونه درمان می‌شود؟

درمان اوریون مانند بسیاری از بیماری‌های ویروسی دیگر است؛ یعنی داروی خاصی برای آن وجود دارد. داروهایی که پزشک متخصص تجویز می‌کند به کاهش و کنترل علائم بیماری کمک می‌کنند. همچنین پزشک راهکارهایی را برای تقویت سیستم ایمنی بدن تجویز خواهد کرد:

  • استراحت کردن
  • مصرف مایعات
  • مصرف غذاهایی که به جویدن نیاز ندارند و در عین حال مواد مغذی و ویتامین‌های بدن را تامین می‌کنند مانند انواع سوپ سبزیجات.
  • داروهای مسکن برای کاهش درد و کنترل تب.
  • کمپرس گرم روی غددی که متورم شده‌اند.

آیا می‌‌توان از بیماری اوریون پیشگیری کرد؟

بهترین راه پیشگیری از بیماری اوریون، واکسیناسیون است. اولین دوز واکسن اوریون در سنین ۱۲ تا ۱۵ ماهگی به کودک تزریق می‌شود. دوز یادآوری آن در سنین ۴ تا ۶ سالگی است. واکسیناسیون می‌تواند مصونیت کامل در برابر بیماری ایجاد کند.

اگر به این بیماری مبتلا هستید لازم است نکات زیر را رعایت کنید:

  • با شروع علائم و تشخیص بیماری از حضور در جمع خودداری کنید.
  • سعی کنید در محیط منزل، در اتاقی قرنطینه شوید.
  • کلیه وسایل خود را از دیگران جدا و ضدعفونی کنید.
  • به طور مرتب دستهای خود را بشوید.
  • هنگام عطسه و سرفه، جلوی دهان و بینی خود را بپوشانید و دستمال کاغذی‌ها را در سطل زباله دردار بیاندازید.

سخن آخر

استراحت و داشتن رژیم غذایی مناسب، بهترین راه درمان خانگی اوریون است. سوپ و آبگوشت مناسب‌ترین غذا برای بیمار هستند. مرکبات و آب‌میوه‌های ترش می‌توانند تولید بزاق را تحریک کنند، به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند این میوه‌ها را در رژیم غذایی بیمار قرار ندهید. اگر با وجود مراقبت‌های خانگی بیمار تب بالای ۳۸ درجه دارد و در عین حال علائم در حال تشدید شدن هستند، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید

تسریر مراقب سلامتی شماست!

    لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=34495

    ثبت دیدگاه

    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.