• امروز : پنجشنبه, ۱۰ خرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 30 May - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ استپ وزنی چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ گیاهان می‌توانند منبع انرژی تجدیدپذیر بعدی باشند ۲۹ روز تا انتخابات؛ واکنش‌ دولتمردان به کاندیداتوری/ چه‌کسانی می‌توانند فردا ثبت‌نام کنند؟ افتتاح بیش از ۲۶ هزار مسکن در استان تهران تعیین قهرمان ۱۲ فصل در هفته پایانی لیگ برتر/ دومین دوئل سرخابی‌ها پرداخت هزینه درمان بیمه تکمیلی بیمه‌شدگان تامین اجتماعی تا پایان فروردین تصادف خواننده پاپ در اتوبان نیایش/ تمام کنسرت‌ها لغو شد پویش چله خدمت به یاد شهدای خدمت/ ۸ میلیون خدمت در چهل روز قرص گلوریا چیست؟

0
یک کارشناس ارشد تغذیه بالینی پاسخ می‌دهد؛

بیماران دیابتی‌ با چه شرایطی می‌توانند ‌روزه ‌بگیرند؟

  • کد خبر : 33824
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
بیماران دیابتی‌ با چه شرایطی می‌توانند ‌روزه ‌بگیرند؟
کارشناس ارشد تغذیه بالینی اظهار کرد: تصمیم مبنی بر این که بیمار دیابتی روزه بگیرد یا نه بر عهده پزشک است، اما معمولا پزشکان افراد مبتلا به دیابت بارداری و افراد دارای بیماری زمینه‌ای همچون بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی را از روزه داری منع می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، سیده فاطمه حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی، با تاکید بر لزوم مشورت بیماران دیابتی با پزشک معالج جهت روزه داری در ماه مبارک رمضان گفت: روزه داری برای بیماران دیابتی بسته به وضعیت و شرایط بیماری آن‌ها متفاوت است، بنابراین توصیه می‌شود این بیماران حتما پیش از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.

وی ادامه داد: تصمیم مبنی بر این که بیمار دیابتی روزه بگیرد یا نه بر عهده پزشک است، اما معمولا پزشکان افراد مبتلا به دیابت بارداری، بیماران دارای نوسانات بالای قند خون و افراد دارای بیماری زمینه‌ای همچون بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی را از روزه داری منع می‌کنند.

دیابتی‌ها وعده سحری را حذف نکنند

حسینی اضافه کرد: بیماران دیابتی که با مشورت پزشک اقدام به روزه داری می‌کنند باید به این نکته توجه کنند که مصرف وعده سحری با توجه به نوسانات قند خون بسیار اهمیت دارد؛ همچنین باید سعی کنند در وعده سحری مواد پروتئینی و فیبری بیشتری مصرف کنند، چرا که به تنظیم قند خون در طول روز کمک می‌کند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی افزود: افراد دیابتی تا حد امکان باید از مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان خودداری کنند، مصرف مایعات هم به دلیل کنترل قند خون بسیار اهمیت دارد.

وی ضمن تاکید بر مصرف سبزیجات همچون کاهو، خیار، گوجه، گفت: در وعده افطار توصیه‌ می‌شود بیماران پرخوری نکنند و غذاهای ساده مصرف کنند، افراد دیابتی باید بین وعده افطار تا سحر حتما سه تا چهار میان وعده شامل میوه‌ها و مغزیجات استفاده کنند.

حسینی تصریح کرد: بیماران دیابتی باید نسبت به علائم افت قند خون از جمله سرگیجه، لرزش، غش کردن، عرق سرد آگاهی داشته باشند؛ لذا حتما باید قند خون خود را چک کنند، اگر قند خون زیر ۷۰ یا ۶۰ رفت حتما باید روزه شکسته شود و ۱۵ گرم کربوهیدرات که در ۵ حبه قند یا یک قاشق غذاخوری عسل یا نصف لیوان آب میوه وجود دارد، استفاده شود از طرفی اگر قندخون بالای ۳۰۰ بود هم باید روزه شکسته شود و از دارو استفاده کنند.

وی در خصوص زمان تست قند خون، ادامه داد: بیماران باید پیش از وعده سحر، صبح، ساعت ۱۲ ظهر، قبل از افطار و دوساعت بعد از مصرف وعده افطار، قند خود را کنترل کنند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی با اشاره به اهمیت فعالیت بدنی افراد دیابتی در ماه رمضان، عنوان کرد: افراد دیابتی اگر در زمان روزه داری بی حال هستند سعی کنند بعد از افطار پیاده روی سبک داشته باشند، همچنین تنظیم ساعت خواب به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

حسینی تصریح کرد: به طور کلی طراحی یک برنامه غذایی مشخص قبل از ماه رمضان برای افراد دیابتی بسیار ضروری است که کمک می‌کند میزان کالری دریافتی خود را حفظ کنند و از تغییرات وزن جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: در برنامه غذایی باید رژیم انسولین، نوع غذای مصرفی و زمان وعده‌های غذایی در نظر گرفته شود. همچنین در طول ماه رمضان باید به صورت مکرر قند خون پایش شود، این مسئله کمک می‌کند که بیمار به کنترل خوب قند خون دست پیدا کند و نوسانات قند را تجربه نکند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=33824
  • منبع : https://www.isna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.