• امروز : یکشنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 2 June - 2024
امروز 2

اخبار ویژه

رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه نوتروپنی چیست؟ تاثیر حیرت‌انگیز عصاره پوست پرتقال بر سلامت قلب بازداشت ۱۵۰۰ موادفروش و جمع‌آوری ۲۵۰۰ معتادمتجاهر در پایتخت طی ۱۰ روز کارنامه انتخاب رشته کنندگان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد صدور احکام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان؛ امسال کسری بودجه نداریم پرسپولیس قهرمان شد نام‌نویسی ۸ نفر قطعی شد افزودن محل اسکان پادشاهان هخامنشی به مسیر بازدید تخت جمشید

0
تسریر گزارش می‌دهد؛

زنگ خطر چاقی و نمک خوری در کشور

  • کد خبر : 27603
  • ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹
زنگ خطر چاقی و نمک خوری در کشور
دومین پویش ملی سلامت، این بار با رویکرد تغذیه سالم، قرار است از اول بهمن ۱۴۰۲ در کشور کلید بخورد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری مهر، پویش ملی سلامت، اطلاع‌رسانی تغذیه سالم» با محوریت نمک یددار و لبنیات، در سراسر کشور آغاز می‌شود.

این پویش از اول تا هفتم بهمن با موضوع نمک و شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و همچنین از هشتم تا پانزدهم بهمن با موضوع لبنیات و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» در سراسر کشور به اجرا گذاشته می‌شود. کوروش اعتماد مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، گفت: در پویش ملی تغذیه سالم که در ادامه پویش ملی سلامت، از اول بهمن آغاز می‌شود؛ به افرادی که دارای اضافه وزن هستند مشاوره خواهیم داد.

وی افزود: این مشاوره شامل آموزش تغذیه سالم خواهد بود که با مداخلات به موقع، باعث می‌شود ابتلای این افراد به پرفشاری خون و دیابت به تأخیر بیاندازد و عوارض آن را کنترل کند. در همین حال، احمد اسماعیل‌زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که یکی از عوامل خطر عمده فشارخون مصرف نمک زیاد است، افزود: طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف نمک در کشور ما دو برابر حد استاندارد است.

وی ادامه داد: توصیه ما این است که استفاده از نمک طعام در غذا و استفاده از نمک در سفره غذا کاهش یابد و همان میزان کم مصرف هم نمک یددار و تصفیه شده باشد. اسماعیل‌زاده افزود: مردم باید بدانند نمک‌های بازار تحت عنوان نمک دریا، سنگ نمک، نمک صورتی و…، مجوز سازمان غذا و دارو را ندارد. این نمک‌ها حاوی مقدار زیادی فلزات سنگین بوده و سرطان‌زا هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ادامه داد: در مورد لبنیات گاهی اطلاعات غلطی به مردم داده می‌شود که باید اصلاح شود تا مصرف لبنیات کاهش نیابد. مطالعات نشان می‌دهد که اگر مصرف لبنیات به اندازه کافی باشد خطر سرطان روده بزرگ کاهش می‌یابد و در جلوگیری از پوکی استخوان مؤثر است. مردم باید روزانه دو تا سه واحد لبنیات در روز مصرف کنند.

وی درباره مصرف روغن نیز گفت: روغن‌های مصرفی نسبت به چند سال قبل اصلاً قابل مقایسه نیست، دهه‌های قبل روغن‌هایی مصرف می‌کردیم که غنی از اسید چرب ترانس بودند، اما اکنون روغن‌های مایع گیاهی به وفور وجود دارد، در یارانه دولت در بسته سبد معیشتی نیز به مصرف روغن مایع گیاهی تاکید شده است. البته وزارت بهداشت پروژه‌هایی در راستای حذف اسیدهای چرب ترانس از روغن‌ها دارد.

وی تاکید کرد: در مورد مصرف چیپس و پفک خوشبختانه صنعت تولید آنها به قدری پیشرفت کرده که چیپس و پفک‌های بسیار کم نمک تولید می‌شود. نمی‌توان جلوی صنعت تولید را گرفت، اما در لیست کالاهای آسیب رسان به سلامت هر غذایی که ممکن است به سلامت آسیب برساند، قید می‌شود و طبق قانون مجلس، از آنها مالیات گرفته می‌شود تا مردم کمتر به سراغ خرید آنها بروند. البته در علم تغذیه هیچ گاه ممنوعیت برای خوردن یک ماده غذایی وجود ندارد، چون مردم از غذا خوردن لذت می‌برند. مشکل زمانی آغاز می‌شود که مصرف تبدیل به عادت شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=27603
  • منبع : https://www.mehrnews.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.